FacebookTwitter

På gång

Här nedan finner du vad som händer i UngBos planering och arbete. Just nu finns inga planerade aktiviteter. Men Malmö stads arbete med att förbättra ungas bostadssituation pågår ständigt, bl.a. genom vår bolots. 

På gång

Funky Rooms
En idétävling om små smarta kök och badrum

Under hösten 2014 och vintern 2015 genomförde UngBo tillsammans med JM, MKB och HSB  med stöd från Boverket och Malmö stad en ny idétävling på temat små smarta kök och badrum. UngBos förhoppning var att få in fantasifulla förslag på hur en kan utforma små smarta kök och badrum på mindre yta utan att kompromissa med tillgängligheten. Vår tes är att en genom smarta designlösningar kan minska ytan men bibehålla funktionen. Mindre kök och badrum = fler små lägenheter till lägre kostnad.

Kolla in alla förslagen på www.funkyrooms.nu

De vinnande förslagen ställdes ut på FormDesign Center den 14-29 mars och den 20 mars kl. 14-17 var det prisutdelning och samtal om bostadsfrågan med bl.a. bostadsminister Mehmet Kaplan.

Våra samarbetspartners i Funky rooms; JM, HSB och MKB planerar nu att testa några av de inkomna idéerna i produktion. Håll ut utkik efter mer information om det här och på vår Facebook-sida!

 

Har du några frågor kontakta UngBos projektledare Hannah Wadman, hannah.wadman@malmo.se

 

Vad har vi gjort?

> Läs mer

Våra kommande händelser

> Läs mer

Visste du att…

Bostadsbristen kostar. Swedbank har visat att bara Malmö-regionen går miste om 6 miljarder i utebliven tillväxt varje år pga. bostadsbristen. Läs rapporten här.
prevnext
Har man inte jobb kan man inte efterfråga en egen bostad. I juni var cirka 229 000 ungdomar mellan 15-24 år arbetslösa. Det innebär att ungdomsarbetslösheten uppgick till 28,3 procent.
prevnext
Det finns över 1 miljon ungdomar i åldern 20 -27 år i Sverige, mer än  300 000 av dem saknar ett eget boende. Källa: SCB och Hyresgästföreningen  
prevnext

Övriga kanaler

UngBo FacebookUngBo TwitterUngBo Instagram